Nyheter

15 juni 2014

Så nära har blivit norsk country

Den norske artisten Jan Arild Sørnes har översatt Nilla Nielsens låt ”Så nära” och spelat in den på norska i countryversion (”Så naer”). Nilla har skrivit låttexter till andra artister tidigare, men det är första gången en av Nillas låtar blivit översatt och inspelad på ett annat språk.

Sommaren 2012 släppte Nilla albumet ”Så nära” och det är alltså titelspåret från det albumet som nu kommer att ges ut på norska. Nilla har spelat i Norge åtskilliga gånger de senaste åren.

Nilla Nielsen säger:

”Så nära” är en mycket personlig låt och därför kändes det extra kul när Jan Arild Sørnes hörde av sig för en tid sedan och undrade om han fick översätta och spela in den.”

Jan Arild Sørnes säger:

”Nå er jeg i gang igjen!!! og slipper en singel i mai, også den med norsk tekst. Her har jeg samarbeidet med låtskriver Nilla Nielsen fra Sverige. Låta ”Så nær” har fått en god dose med americana, cajoon, country preg over seg, og allsangen ligger godt utenpå denne låta.”

”Så naer” ges ut som första singeln på Sörnes kommande album. Förutom en rad norska musiker spelar svenske Olle Nyberg piano, orgel och dragspel på Så naer. Nyberg har spelat med en rad kända artister, som t ex Björn Afzelius (på skivor och turnéer under 15 år), Ulf Lundell (på albumet Kär och galen), Mats Ronander och Louise Hoffsten.

Lyssna på ”Så naer”
  • Lyssna på Spotify
  • Inom kort kommer ”Så naer” även på iTunes och Wimp
  • Lyssna/se videofil med den norska texten