Tiger

Tiger

av Nilla Nielsen

Tiger är Nillas första spänningsroman

Utgivningsdag: 14 september 2016
Format: Inbunden bok
Språk: Svenska
Pris: 149 kr/st + frakt

Utgivningsdag: 14 november 2017
Format: e-bok
Språk: Engelska
Pris: 129 kr/st (ca-pris)

Utgivningsdag: 6 september 2021
Format: Ljudbok
Uppläsare: Helene Wahlström
Pris: 100 kr/st (vissa ljudtjänster har 30 dagar gratis)

Tiger kan även köpas hos bokhandlare

Beställ Tiger

Om Tiger

”Tiger, en visionär med ett mörkt förflutet, rekryteras av cellen Law of Nature, för världsförbättrande insatser. Hennes erfarenheter av mänskliga relationer har lämnat henne skadad. Hon har levt som ett djur i en bur. Till slut fattar hon mod att fly, till en annan kontinent, och finner sin fristad i ett kampsportsläger i Thailands berg nära Burma. Tiger vet inte exakt vad hon ger sig in på när hon antar det första uppdraget. Men hon litar på cellen, LON, som delar hennes otåligt brinnande önskan om en bättre värld. Kontakten knyts på en glamorös nattklubb i New Yorks innekrets bland rockstjärnor och skådespelare, och snart befinner hon sig på andra sidan jorden, i Manilas stinkande hamn där hon mönstrar på en illegal hajfiskebåt.

Shark Attack One i Filippinerna blir det första av en rad uppdrag där Tiger med livet som insats kämpar mot onda makter.

Hennes fars plötsliga och mystiska dödsfall gör att hon åter får djupare kontakt med sin familj i Skåne, men en skrämmande och oväntad verklighet uppenbarar sig.”

”Välkomna att svepas med i en intensiv historia med flera starka kvinnliga karaktärer, som vid en filmatisering lätt passerar Bechdeltestet. Huvudpersonen Signe, som går under smeknamnet Tiger, blir värvad för mycket specifika uppdrag runt om i världen. Tiger är en hjältinna som brinner för sin övertygelse, men hon är samtidigt högst mänsklig med allt vad det innebär av brister, egenheter och bakgrund.”

Recensioner & intervjuer

Nilla Nielsen släpper ny bok och nytt album (intervju, Helsingborgs Dagblad, 13 september 2016)

Tiger av Nilla Nielsen (bokrecension, Crazy Vegan Book Lady, 20 augusti 2016)