Nyheter

13 september 2016

Intervju i HD – Tiger & Good Day

Helsingborgs Dagblad har idag en intervju med Nilla Nielsen. Några utdrag:

I september romandebuterar artisten Nilla Nielsen från Helsingborg och senare i höst ger hon ut ett nytt rockalbum.

Nilla Nielsen är mest känd som artist. Hon har en lång karriär bakom sig och har gett ut fem album. Men hennes skrivande resulterade 2014 också i självbiografiska ”Valhajsflickan”. En bok om hennes egna upplevelser i samband med tsunamin 2004 och hennes kamp för att hitta tillbaka till livet.

 

Har du inspirerats av någon annan gestalt inom film och böcker när du skapade huvudkaraktären Signe/Tiger?

– Nej, det har jag inte. Jag har väl mer inspirerats av starka kvinnor överlag. Och sen är hon ju högst mänsklig med sina fel och brister. Även om hon uträttar stordåd.

– Man får följa hennes inre och yttre resa. Hon följer sin egen väg och vågar hjälpa dem som behöver det. Hon är väldigt mänsklig. Jag hoppas hon ska inspirera andra att våga.

Vad kan du berätta om albumet?

– Det här är tillbaka till rötterna. Det blir en rockplatta. Det är jätteroligt. Jag har gått tillbaka till mina rötter. Den är lite tyngre än det jag gjort de senaste åren. Och det känns helt rätt. Det är lite Hendrix- och Led Zeppelin-influenser. Och även lite folk- och country-nerv i vissa låtar.

– Jag har gått och längtat efter att få göra den här plattan. Det är en del mörka texter, men det är ingen deppig platta. Bara mycket energi och tyngd.

Läs hela intervjun med Nilla i Helsingborgs Dagblad